Frankrijk, Loire Lees meer..
Een Terroir van gesteenten als vuursteen, caillottes (klei-kalksteen) en witte mergel... 100% Biologisch? In 1981 volgen de broers Yvon en Pascal hun vader Raymond Tabordet op, op het familiedomein van 4,5 hectare in Sancerre. Ze beslissen om uit te breiden en ook Sauvignon aan te planten in Pouilly-Fumé. Hun beider zonen komen erbij in 2008. Ondertussen ging Yvon op pensioen, en bestrijkt het domein 4,5 hectare in Sancerre en 12 hectare in Pouilly-Fumé. De wijngaarden liggen verspreid over de gemeentes Saint-Laurent l’Abbaye, St Martin-sur-Nohain en Tracy op de rechteroever van de rivier de Loire, 200 km ten zuiden van Parijs, in het hart van Frankrijk. De bodem bestaat uit caillottes (harde stenige kalk uit prehistorische tijden), silex en kalkhoudende klei (terres blanches). Het werk in de wijngaard is bijzonder belangrijk om gezonde druiven te krijgen. Meteen de oogst worden de druiven naar de 2 pneumatische persen geleid met een capaciteit van 40 hl. Na de vinificatie op inox tanks rijpt de wijn verder op zijn "lies" gedurende 5 à 6 maanden.
Frankrijk, Loire
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen