Menu
0
Meer dan 20 jaar ervaring in wine & food
Voor 16u besteld ? Volgende openingsdag verstuurd
Gratis verstuurd vanaf 125€
Elke wijn ondergaat de ultieme 'redface' test

BBQ

Emina Verdejo
Emina

Verdejo

Spanje, Rueda
€8,70
Escorihuela Gascòn 1884  Malbec
Escorihuela Gascòn

1884 Malbec

Argentinië, Mendoza
€12,65
Piercarlo Culasso Barbaresco Faset 2019
Piercarlo Culasso

Barbaresco Faset 2019

Italië, Piemonte
€29,95
Amor Rosé
 

Amor Rosé

Frankrijk, Provence
€7,95
Pemo Montepulciano  d'Abruzzo
 

Pemo Montepulciano d'Abruzzo

Italië, d'Abruzzo
€9,25
Val da Raposa Tinto
 

Val da Raposa Tinto

Portugal, Douro
€14,25
Médoc Rouge
 

Médoc Rouge

Frankrijk, Bordeaux
€11,25
Baron de Boutisse Saint-Emilion Grand Cru
 

Baron de Boutisse Saint-Emilion Grand Cru

Frankrijk, Bordeaux
€21,95
Tradition Merlot
 

Tradition Merlot

Frankrijk, Bordeaux
€9,55
Alain Jaume Lirac - Domaine du Clos de Sixte
Alain Jaume

Lirac - Domaine du Clos de Sixte

Frankrijk, Côtes du Rhône
€16,75
Primitivo Di Manduria
 

Primitivo Di Manduria

Italië, Puglia
€13,55
Piercarlo Culasso Barbaresco Faset Duesoli
Piercarlo Culasso

Barbaresco Faset Duesoli

Elegante Barbaresco uit Faset
€35,95

Wat maakt een goeie bbq wijn? Bbq hoort met stip tot één van de wijnmomenten van het jaar! Gezellig samen genieten van een lekker glas wijn, in goed gezelschap, vergezeld van enkele heerlijk gegrilde gerechten...

Vis, schaaldieren, vlees of groenten: elk van hen heeft zijn vaste waarde tijdens onze grillmomenten... Maar welke wijn serveer je bij jouw grillmoment? Bij bbq draait het vaak om de puurheid van het gerecht in combinatie met kruiding en gegrilde aroma's,  dus zetten wij hier pure wijnen tegenover!

Vis en schaaldieren: ga voor een frisse tot licht volle witte wijn zonder of weinig houtlagering zonder al teveel complexiteit, vaak siert eenvoud vaak in dit geval. Ga voor pure smaken waarbij frisheid en kruidigheid primeren...

Vlees: maak onderscheid tussen wit of rood vlees, manier van bereiden... ga je voor puur grillen of laat je jouw ribbetjes een tijdje roken? Bij wit vlees kan je best opteren voor een iets verfijndere licht fruitige wijn met een lichte kruidigheid zonder al teveel hout (bij warm weer eventueel licht gekoeld op bv 14 a 15°). Ga je voor een gerookt gerecht kan je naar wat vollere wijnen gaan rijk aan rijp fruit, kruidigheid en lichte houttoets... Bij rood vlees liggen de wegen wat meer open, je kan gaan van verfijnd tot een volle krachtige wijn met een verfijnde houtlagering en rijpe tannine structuur. Wanneer we over tannines spreken bedoelen we het mondgevoel. Is dit erg rond en soepel of eerder wrang.. Ga vooral voor het eerste en wijnen met een gemiddelde en rijpe structuur. Samen met de kruidigheid zullen deze wijnen jouw vleesgerecht ondersteunen en extra in de verf zetten!

Groenten: Bij groenten speelt frisheid en de kruidigheid van de wijn een zeer grote rol. Geen zware, vette of complexe wijnen... Fris, kruidig, levendig en bij vele opties een lichte rondeur

Wat met rosé en bbq? Ga voor een frisse rosé met voldoende kruidigheid en een licht tot vol karakter...

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €125,00 en de verzending is gratis

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €45
Merken
  • Bekijk meer