Italië, Veneto Lees meer..
Wijngaarden liggen op hellingen van de 'Fumane' vallei op een hoogte van 300 tot 400m. Deze vormen natuurlijke terrassen en zorgen voor een prachtig panoramisch zicht.De oogst begint in de laatste tien dagen van september en wordt met de hand uitgevoerd.
De wijn krijgt zijn eerste fermentatie in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur en een tweede fermentatie op de overgebleven Amarone's schillen, rijk aan smaken, suikers en kleur. Rijping in franse barriques voor 15 maanden en later in de fles voor 7 maanden.
De Ripasso techniek is een erg unieke manier van wijn maken waarbij een men een zeer typische smaak creëert die je enkel bij een Ripasso kan vinden. Men gebruikt hiervoor de overgebleven schillen van de ingedroogde druiven die men gebruikt voor het maken van de befaamde Amarone wijn. Deze worden in een 2efermentatie toegevoegd waardoor de wijn aan rijkdom en complexiteit wint. Niet voor niet wordt deze wijn ook een baby Amarone genoemd. Een echte wijn voor de liefhebbers van Italië
Vivino Topper: Gemiddeld 4.2
Italië, Veneto, Valpolicella
Italië, Veneto
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen